Tortellà rebutja la proposta de l’empresa Cycosa per restaurar la pedrera dels Comuns amb un monodipòsit d’obra

Tortellà ha rebutjat la proposta de conveni de Cycosa per restituir la pedrera dels Comuns mitjançant un monodipòsit amb runes d’obra. Els veïns no volen que hi segueixi havent activitat, sinó recuperar-la perquè tingui un ús públic. Segons ha explicat el batlle de Tortellà al programa l’Alcalde Respon, l’Ajuntament seguirà amb l’expedient sancionador perquè l’empresa compensi els danys i perjudicis pel que el poble considera que ha estat una sobreextracció de la pedrera. Una comissió amb participació de veïns estudia ara l’ús que se li pot donar. Abans, la Direcció General d’Energia, Mines i Seguretat Industrial haurà de determinar amb quin material es pot restaurar la pedrera, tenint en compte que es troba dins l’Espai d’Interès Natural de l’Alta Garrotxa. El procés acabarà amb una consulta per a la qual no hi ha data.


Notícies relacionades:
– L’Ajuntament de Tortellà decidirà amb els veïns el procediment per restituir la pedrera dels Comuns