Juan José Millás, Monika Zgustová i David Foenkinos han estat els protagonistes del MOT d’aquest divendres

El Festival MOT, que va retornar a Olot aquest dijous, va seguir divendres amb la presència de David Foenkinos, Juan José Millás i Perico Pastor, entre altres protagonistes del festival. Les activitats diverses que es van fer, van comptar amb un gran nombre d’espectadors que van omplir la sala la Carbonera.

De les xerrades del festival MOT de literatura, una de les més exitoses, especialment en atracció de públic, va ser el col·loqui entre Juan José Millás i la txeca Monika Zgustová, que va omplir La Carbonera. Tots dos van parlar sobre el concepte d’escriure dones silencioses, en referència a la novel·la ‘La mujer loca’ del primer, i ‘La mujer silenciosa’ de la segona.

Al vespre, va ser el torn del pintor i il·lustrador Perico Pastor, que va parlar amb el francès David Foenkinos sobre les vides estroncades. El paper de Pastor prenia sentit perquè el col·loqui girava entorn de la novel·la de Foenkinos, ‘Charlotte’, que explica -amb alguns elements de ficció- la vida d’una jove pintora jueva que va morir en un camp d’extermini nazi. Així, Olot segueix respirant literatura intensament gràcies a la presència d’escriptors i de persones del món de la cultura rellevants en àmbit internacional.

 

Notícies relacionades:
– Comença la tercera edició del Festival MOT de literatura a la Carbonera en la seva setmana a Olot
– Aquest dijous comença a Girona el Festival MOT de literatura
– El Festival literari MOT d’Olot organitza un ‘bookcrossing’ per impulsar la lectura dels autors presents a l’esdeveniment

x