Comença el termini per realitzar les proves diagnòstiques de tercer de primària

Avui comencen les proves diagnòstiques de tercer de primària, una avaluació d’informació interna que els centres podran dur a terme en les properes dues setmanes, tot i que des del Departament es demana que es realitzin preferentment aquesta primera setmana. La prova deriva de l’aplicació de la nova llei LOMCE i ha suscitat el rebuig d’alguns col·lectius d’ensenyants i pares. Des dels centres de la Garrotxa, es considera funcional en tant que aporta una informació més dins de l’avaluació continuada dels alumnes.

Des d’avui els centres de primària ja poden descarregar les proves diagnòstiques de tercer de primària. Es tracta d’unes proves que avaluen la comprensió oral i escrita de català i castellà, a més dels coneixements matemàtics de lògica, mesura, nimeració i càlcul. L’escola Lluís Castells de Riudaura ha decidit repartir-les avui mateix als seus alumnes. L’avaluació està vinculada a la nova llei LOMCE. Permet fer una diagnosi sobre el nivell dels alumnes a partir de la qual el departament d’Ensenyament pot demanar, si s’escau, la implementació de mesures de millora.

Per als directors dels centres de primària de la Garrotxa, la prova aporta una informació més dins l’avaluació contínua dels seus alumnes. Una altra prova d’avaluació vinculada a la nova llei LOMCE és la de competències bàsiques de sisè de primària. Aquesta es realitzarà la primera setmana de maig.