Castellfollit de la Roca celebra la segona edició de la Fira dels Picapedrers amb la intenció de consolidar-la i fer-la créixer

Ahir a Castellfollit de la Roca es va celebrar la segona edició de la Fira dels Picapedrers. Amb la voluntat de recordar aquest passat del municipi, durant tot el dia, pels carrers del nucli antic es van poder veure obres d’artistes de la pedra i es va poder visitar la pedrera.

Els picapedrers van ser els protagonistes ahir a Castellfollit de la Roca. El municipi celebrava la segona edició d’una fira dedicada a aquest ofici, que antigament havia involucrat molts dels habitants del municipi garrotxí. Castellfollit de la Roca havia tingut fins a tres pedreres. Avui, és l’únic poble de tot l’estat que manté encara una pedrera de basalt en actiu.

La fira va néixer fa dos anys i enguany s’ha tornat a celebrar amb la voluntat d’acostar fins al poble a ciutadans i visitants, de tots els perfils, per donar-los a conèixer el passat picapedrer del municipi.

Així doncs, en el marc de la Fira dels Picapedrers, durant tot el dia es van poder veure obres de picapedrers exposades pel nucli antic de Castellfollit de la Roca, es va poder visitar la pedrera encara activa del municipi, es van fer activitats infantils, com un taller de ceràmica i activitats populars com una botifarrada i una arrossada.

 

Notícies relacionades:
– Castellfollit de la Roca celebra aquest diumenge la segona edició de la Fira dels Picapedrers

x