L’Ajuntament d’Olot avança la campanya contra el mosquit tigre distribuint gratuïtament teles mosquiteres als hortolans

L’Ajuntament d’Olot ha decidit avançar la campanya contra el mosquit tigre després de les altes temperatures que hi ha hagut aquest hivern. S’informa la població que elimini els punts d’acumulació d’aigua, i el Consorci SIGMA distribuirà gratuïtament una tela mosquitera a titulars d’horts, ja siguin municipals o privats. Al mes de maig s’aplicarà el tractament biològics als embornals propers a espais públics. Aquest any s’ampliarà a parcs infantils i zones esportives.

L’Ajuntament d’Olot avança la campanya contra el mosquit tigre, de l’estiu a la primavera. Els organismes públics faran un inventari del riu Fluvià per detectar la presència d’aigua envasada. És a les parets internes dels punts d’acumulació d’aigua on el mosquit tigre pon els seus ous, que poden anar dels 80 als 200. No obstant això, el 90% dels llocs de cria del mosquit tigre es troben en l’àmbit privat, a patis, horts i jardins. La implicació de la ciutadania és clau per eliminar l’aquesta aigua envasada i evitar la proliferació d’aquest insecte, molt molest a causa de les seves picades. És per això que, entre d’altres mesures, es distribuirà una carta informativa a tots els titulars d’horts municipals.

L’Ajuntament també comunica als ciutadans que tenen al seu abast i de forma gratuïta la tela mosquitera que necessitin. Les persones interessades cal que es dirigeixin al Consorci SIGMA, a la carretera de Riudaura número 94 d’Olot. Alhora, i per segon any consecutiu, està previst que comenci l’aplicació d’un tractament biològic als embornals de diferents zones d’Olot properes a espais públics. Aquesta actuació començarà a implementar-se al mes de maig. La campanya de prevenció també inclou, com l’any passat, sessions informatives sobre la biologia del mosquit i mesures preventives als treballadors de diferents serveis municipals. En col·laboració amb Dipsalut i el programa de vigilància del mosquit tigre, s’instal·larà un punt informatiu el mercat setmanal dels dilluns a Olot.

 

Notícies relacionades:
– El mosquit tigre ja afecta plenament a set municipis de la Garrotxa
– L’Ajuntament d’Olot inicia una actuació per eliminar larves de mosquit tigre al voltant dels centres educatius de la ciutat
– El mosquit tigre prolifera a la Garrotxa gràcies a les pluges dels derrers dies