Només el 4% dels graduats en FP el curs passat a l’Institut la Garrotxa segueix buscant feina

L’esforç de l’Institut la Garrotxa per ajustar l’oferta de formació professional a la demanda del teixit empresarial de la comarca, i erigir-se com un centre de referència en aquest àmbit, està donant els seus fruits. Els nivells d’inserció dels graduats ha estat augmentat en els últims anys i el nombre de graduats del curs passat que després d’uns mesos ja treballa s’equipara als anys anteriors a la crisi.

El 76% dels graduats el curs passat en Formació Professional a l’Institut la Garrotxa està treballant, un 20% continua estudiant i només el 4% segueix sense trobar feina. Són les dades de l’informe d’inserció laboral 2016, extretes de l’enquesta realitzada als 113 alumnes que el juny del 2015 van graduar-se al centre. Els resultats s’equiparen i fins i tot en alguns casos superen les registrades abans de la crisi. Les dades d’inserció laboral dels graduats el 2015 són les més altes des que es va començar a realitzar l’estudi, el 2006.

Ho explica el manteniment de la bona relació entre el centre i el sector empresarial sumat a la millora de la situació socioeconòmica. Segons l’estudi de la Inserció Laboral dels Ensenyaments Professionals 2016, el percentatge dels alumnes que creuen que la formació rebuda els ha facilitat la feina ha crescut. També ha augmentat els que l’han aconseguit a través del centre. L’institut olotí segueix apostant per l’ajustament entre l’oferta formativa i la demanda empresarial de la comarca. Per al curs vinent ha anunciat dos nous cicles de grau superior en formació dual entre l’aula i l’empresa. Són el cicle formatiu de grau superior de Mecatrònica Industrial i el d’Automatització i Robòtica Industrial.

El centre també aposta per la mobilitat internacional i doblarà les places disponibles. Durant el proper estiu, 18 alumnes realitzaran estades a l’estranger a través del programa Erasmus+. La roda de premsa oferta aquest matí ha comptat amb el testimoni de Ricard Casas, estudiant de Segon d’Automatització i Robòtica Industrial, que ha participat al programa Erasmus+. La seva experiència en una empresa de Gales durant dos mesos l’ha posicionat a l’hora de ser contractat a l’empresa garrotxina TAVIL, on actualment treballa a mitja jornada. L’aposta per la mobilitat internacional que fa el centre es demostra també amb l’estada que quatre professors realitzaran l’estiu vinent per conèixer diferents experiències didàctiques i les aliances internacionals que alguns equips formatius del centre estan teixint en l’àmbit de l’electricitat i la moda.

 

Notícies relacionades:
– La demanda de treballadors formats en especialitats industrials d’FP a la Garrotxa supera la quantitat d’alumnes que hi ha a les aules
Cinc empreses garrotxines s’incorporaran als cicles de Formació Professional Dual que imparteix l’Institut la Garrotxa
El 90% dels graduats en Formació Professional treballa o continua estudiant