El conseller Josep Rull afirma que el Departament de Territori i Sostenibilitat està buscant finançament per a la variant d’Olot

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha visitat aquest matí Olot per presidir el consell rector de l’Observatori del Paistage de Catalunya, que té la seu tècnica a la capital de la Garrotxa. Abans, ha visitat l’Ajuntament d’Olot, on ha renovat el seu compromís amb la variant d’Olot.

En la seva visita a Olot, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha assegurat que el departament busca finançament per a la variant d’Olot i ha refermat el compromís de construir uns giratoris a la travessera de les Preses mentre no arribi la variant de la Vall d’en Bas, tot i que no ha volgut determinar una data. L’Ajuntament de la ciutat ha demanat en diverses ocasions que hi hagi una partida, encara que sigui mínima, per la variant d’Olot en els pressupostos del 2016.

El conseller de Territori i Sostenibilitat ha presidit aquets migdia el consell rector de l’Observatori del Paisatge, que considera una de les estructures d’Estat més avançades del país i per al qual ha anunciat una ampliació de l’aportació econòmica. La idea és incrementar l’aportació en 50.000 o 100.000 euros anuals, tot i que per això caldrà concretar els pressupostos. Rull també ha aprofitat la visita a la capital de la Garrotxa per detallar el projecte que habilitarà un sender segur per accedir a la Fageda des de Can Blanc. La Generalitat ha licitat les obres aquesta setmana per valor de 800.000 euros. Vol que els treballs comencin a finals d’any per tenir el camí obert el 2017. Respecte la demanda de Turisme Garrotxa perquè el departament mantingui oberts els centres d’Informació del Parc Natural durant tot l’any, el conseller ha respost al president de l’organisme que dependrà de la disponibilitat que en puguin tenir en els pressupostos.