La PAH i l’Ajuntament d’Olot impedeixen un desnonament un dia abans que s’executi l’ordre

Aquest dijous la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca va concentrar-se a l’Oficina d’Habitatge de l’Ajuntament d’Olot per reclamar una solució enfront d’una ordre de desnonament que s’havia d’executar un dia després, aquest mateix divendres al carrer Sant Bernat d’Olot. La família afectada compta amb cinc fills i només percep de l’ordre de 460 euros al mes. Darrerament havia incorregut en impagaments dels 325 euros del lloguer del pis on resideixen. Contràriament al que pensaven les parts, el desnonament no havia estat cancel·lat pel Jutjat competent. Davant la reclamació de la PAH, l’Ajuntament ha intermediat per evitar el desnonament. El Consorci d’Acció Social es farà càrrec del lloguer de la família afectada fins que es reallotgi en un pis que pugui pagar amb el 10% dels seus ingressos. Des de l’Ajuntament d’Olot s’assegura que havien ofert una ajuda a la família per no haver d’arribar a aquesta situació, però la família no l’havia acceptat. Segons la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, l’ajuda oferida requeria d’un pagament previ que la família no podia assumir.

L’Ajuntament espera que la Generalitat resolgui els requeriments que el consistori olotí ha tramitat perquè alguns bancs cedeixin obligatòriament els pisos que tenen buits i puguin ser usats per famílies en risc d’exclusió residencial. En el ple d’aquest dijous ha aprovat la compra de 28 habitatges de Solvia al barri de Sant Miquel per destinar-los a lloguer social.