Gabriel Crosas guanya la Mitja Marató de la Garrotxa en l’any amb més participació de la història de la prova

La 22a Mitja Marató de la Garrotxa ha trencat tots els rècords de participació de la prova: 650 atletes han pres part al recorregut de 21 quilòmetres, mentre que 250 persones s’han animat a fer el circuit reduït de 10 quilòmetres. El gran vencedor de la jornada ha estat Gabriel Crosas, que ha guanyat la mitja marató.


El Club Natació Olot ha vist aquest 2016 l’explosió definitiva de la Mitja Marató de la Garrotxa, i és que mai havien registrat una participació tant nombrosa com la d’aquesta edició. 900 atletes han fet la prova, amb 650 participants a la mitja marató i 250 assistents a la cursa social de 10 quilòmetres.

La cursa ha gaudit d’un dia esplèndid, i com sempre, el circuit combinava els carrers de la ciutat d’Olot amb els camps florits de colze de la Vall d’en Bas. En l’àmbit competitiu, el guanyador de la mitja marató ha estat l’osonenc Gabriel Crosas, habitual corredor de curses de muntanya però que mica en mica s’introdueix al món de l’asfalt: la d’Olot era la seva segona mitja marató d’aquestes característiques. Crosas ha entrat a meta per davant de Jordi Rabionet, guanyador de la cursa el 2015. En l’apartat femení, la vencedora ha estat la tortellanenca Sònia Bassas, guanyadora el 2013.

A la prova de deu quilòmetres ha guanyat David Gubau, per davant d’Albert Reixach. En categoria femenina, Judit Bohils ha estat la primera a entrar a meta. Pel que fa a la categoria d’equips el Club Natació Olot s’ha endut la victòria: el primer dels corredors del club local ha estat Jordi Roura, que ha entrat quart a la mitja marató.

x