Víctor Amela, Sergi Pàmies o Miquel Casas són dels autors més venuts del Sant Jordi 2016 a Olot

Sant Jordi és el dia internacional del llibre i amb la tradició catalana de regalar-lo juntament amb una rosa, genera una gran festa de la literatura. Olot també n’ha estat part, especialment al llarg del matí del dissabte. La tarda, plujosa, va aigualir una mica la diada, però les vendes sembla que hauran estat semblants a l’any passat.

Sant Jordi és, a més del patró de Catalunya, el dia internacional del llibre, i com que, a més, la tradició impulsa a la gent a regalar-se’n, aquesta diada acostuma a ser extraordinària per a tots els llibreters. Olot no és excepció. Les llibreries es desplacen al Firal d’Olot, en una jornada extraordinària per a aquests negocis. Entre els llibres més venuts enguany hi ha hagut ‘La filla del Capità Groc’, de Víctor Amela, o ‘Confessions d’un culer defectuós’, de Sergi Pàmies. Autors locals, com Miquel Casas, Josep Maria Canals o Joan Mercader, també s’han venut molt, en aquest Sant Jordi 2016.

Durant el matí el temps va acompanyar, però durant el migdia i tarda la pluja van obligar a moltes parades a plegar. En disminuir la tempesta, la gent va tornar a sortir i l’afluència va ser molt menor, però constant. Els llibreters preveuen que les vendes hauran estat semblants, o potser una mica millors, a les del Sant Jordi de l’any passat.

 

Notícies relacionades:
– Les entitats i associacions engrandeixen la diada de Sant Jordi al Firal d’Olot
– Les vendes de roses en la diada de Sant Jordi olotina no es veuen afectades per la pluja
– Olot Televisió va seguir el Sant Jordi en directe des del Firal d’Olot, amenitzant la diada amb la música dels Ministrers i els Tortellinis