Una desena d’empreses de la Garrotxa presenten novetats a l’Alimentària 2016

Bona part de les empreses del sector agroalimentari de la Garrotxa estan representades a la fira Alimentària 2016 que ha obert les portes aquest dilluns a Fira de Barcelona. Un equip de Les Notícies s’hi ha desplaçat per veure de primera mà les novetats que hi presenten.

L’Alimentària d’aquest 2016 ha incrementat els recursos per fer-la la més internacional, innovadora i gastronòmica de la seva història. En el seu afany de continuar sent un dels esdeveniments de referència mundials, el certamen reuneix 4 mil empreses de 70 països. Entre aquestes centenars de companyies n’hi trobem diverses de la Garrotxa. És el cas de Noel Alimentària, de Sant Joan les Fonts, que aprofita l’Alimentària per fer el llançament d’un producte exclusiu, l’e-close. El director general de la companyia, Joan Boix, ha explicat a OLOT TELEVISIÓ que “aquesta és la solució perquè una vegada obert l’envàs es pot tancar tantes vegades com vulguis i d’una manera estanca”. A l’hora Noel també presenta una novetat que serà un motor de creixement important, la línia vegetaria de productes d’embotit com mortadel·la d’oliva, salami o xoriç. Boix ha concretat que “és un producte per a no vegetarians que dins de la seva dieta volen canviar els embotits per uns de diferents amb base vegetal”.

alimentaria noel

Una de les branques de Noel Alimentària és la Natrus de la Vall d’en Bas, que s’exposa a l’Alimentària per segona vegada. Després de l’èxit amb les hamburgueses ara han incorporat les mandonguilles amb salsa. El responsable de l’empresa, Salvador Vergés, explica que “ja s’estan venent tant o més que la pròpia hamburguesa” i això els va fer pensar en transformar la mandonguilla en un aperitiu. Aquesta innovació en diu ‘La tapa’ de Natrus i com a marca de Mas la Carrera es diu ‘La ració’.

Al pavelló ‘Intercarn’ és on trobem bona part de les companyies arribades de la Garrotxa. Just al costat de Noel Alimentària s’hi troba una altra empresa de Sant Joan les Fonts, Embotits Porxas. Aquesta empresa familiar està especialitzada en pernils d’alta qualitat i exporta bona part de la seva producció. En aquest moment es troba en plena expansió i té un projecte d’ampliació de les seves instal·lacions. Molt a prop s’hi troba un empresa amb més de 50 anys d’història, Embotits Collel, de les Preses. Martí Jordà, soci fundador, i Lluís Collell fill, lideren aquesta companyia que recentment va créixer amb la compra de l’empresa Embotits Turon, que també s’exposa a la fira.

Alimentaira Porxas

Alimentaira Collell

Al pavelló dedicat a l’alimentació en àmbit global. Aigua de Sant Aniol s’exposa a l’espai Lands of Spain, on hi tenen presència els productes de les diverses autonomies. La principal novetat de Sant Aniol per aquest 2016 és el restaling de l’envàs. El director de la companyia, Ferran Ribalta, concreta que es tracta de “l’ampolla retornable. Hem canviar l’etiqueta amb un to més fresc, més dinàmic i reforçant el nostre claim que és l’esperit volcànic”.

Alimentaria Sant Aniol

I d’una empresa garrotxina que embotella aigua a una altre que comercialitza una àmplia varietat de productes d’alimentació. El Grup Masoliver és un dels principals expositors d’aquest espai. Enguany la companyia hi presenta novetats importants que representen un creixement estratègic amb marques amb molta història. La directora general, Sandra Masoliver, parla de “Fiesta, els xupa-xups de tota la vida i les piruletes. També hem incorporat uns olis d’alvocat i coco, en versió per amanida i per cuinar”.

Alimentaria Masoliver

Fins dijous s’esperen 140 mil visitants, dels quals 40 es preveu que siguin estrangers i es realitzaran més de 10 mil reunions de negoci entre els expositors. Per a totes les empreses de la Garrotxa aquesta és una oportunitat única per internacionalitzar-se encara més. La fira restarà oberta al recinte Gran Via de l’Hospitalet de Llobregat fins aquest dijous.

 

Notícies relacionades:
– El Saló Internacional Alimentària acollirà a partir de dilluns les novetats de les principals empreses garrotxines del sector