L’Ajuntament de les Planes d’Hostoles estudia incorporar vigilància per regular el trànsit a l’estiu

L’Ajuntament de les Planes d’Hostoles està plantejant-se incorporar vigilància al municipi, concretament, durant els mesos d’estiu. El consistori està aplicant mesures per millorar l’accés a un punt d’atracció turística, els gorgs. En els últims anys, aquests espais han estat objecte de sèries de televisió i espots que han generat un efecte crida de visitants.


Escenes com aquestes, enregistrades per a una sèrie de Televisió de Catalunya, han posat els catalans sobre la pista dels gorgs de les Planes d’Hostoles. Això ha provocat massificacions puntuals en dies festius que s’han traduït en cotxes aparcats inadequadament. Des de fa un any, l’Ajuntament de les Planes ha incorporat una sèrie de mesures, com la regulació dels accessos, elements de seguretat o senyalització, per tal que els visitants deixin el cotxe al poble i es desplacin als gorgs a través de la via verda. Els fruits d’aquestes actuacions ja s’estan començant a notar.

Al programa l’alcalde respon, el batlle de les Planes ha parlat d’una altra actuació que tindrà lloc properament. Es tracta de la retirada de la nau metàl·lica que s’ha trobat sobre la pista poliesportiva mentre han durat les obres del centre cultural. El trasllat costarà entre 30.000 i 40.000 euros però permetrà recuperar la pista. Una altra adequació, prevista al carrer del pla, ha obligat a l’Ajuntament a demanar un crèdit que ha fet augmentar el deute del consistori fins al 60%. L’alcalde confia, però, que l’endeutament serà provisional.

Culturalment, les Planes d’Hostoles està immers en el cicle de Teatre Amateur i Professional del mes d’abril. Posteriorment, amb els mesos d’estiu, desplegarà el cicle de música, amb els Catarres com a caps de cartell d’una programació eclèctica. El concert dels Catarres tindrà lloc el 16 de juliol, juntament amb sis grups més, els garrotxins Semicorxeres i Tortellini, els Campikipugui i Malestruch, de la Selva, la Carta Esfèrica del Ripollès i el grup Abast de Barcelona.

x