Liciten els projectes de construcció de dos giratoris a les Preses per descongestionar el trànsit de la travessera

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha licitat els projectes de construcció de dues rotondes a la carretera de les Preses. Es situaran a l’inici i al final de la travessera, per millorar el pas de vehicles que congestionen el municipi arran de l’obertura del túnel de Bracons. L’obra tindrà un cost d’un milió d’euros.


Cada dia passen per les Preses gairebé 12.000 vehicles, un volum de trànsit que ha convertit el municipi en un coll d’ampolla per a la circulació viària fluïda. L’obertura del túnel de Bracons ha provocat una massificació del pas de vehicles per la C-152 que travessa el poble, i per aquest motiu el Departament de Territori i Sostenibilitat ha licitat els projectes de construcció de dues rotondes a l’entrada i sortida de les Preses. L’objectiu és descongestionar el trànsit de la carretera, permetent desviar els vehicles que s’aturen al mig del municipi per fer canvis de sentit a l’esquerra, fet que alenteix la circulació; un cop els giratoris estiguin instal·lats a la xarxa viària, els canvis de sentit a l’esquerra quedaran prohibits. L’obra es troba en aquests moments en fase de redacció dels projectes constructius, i es calcula que el cost de les dues rotondes serà d’un milió d’euros, incloent la senyalització i l’adaptació de l’enllumenat. El Departament de Territori i Sostenibilitat no ha volgut detallar, de moment, els terminis de la construcció de les dues rotondes, però l’anterior conseller Santi Vila s’havia compromès en fer-les durant el 2016.

 

Notícies relacionades:
– La Generalitat es reunirà a l’abril amb els alcaldes de les Preses i la Vall d’en Bas per concretar el projecte de les rotondes a la travessera
– L’alcalde de les Preses demana a la Generalitat la construcció de dues rotondes a la travessera aquest mateix any per solucionar el trànsit