Testimonis garrotxins denuncien l’abandó de la Unió Europea vers el camp de refugiats d’Idomeni, que descriuen com un polvorí

La voluntària garrotxina al camp de refugiats d’Idomeni Jordina Carbonell explica la seva experiència a OLOT TELEVISIÓ. Denuncia que la Unió Europea no s’està fent càrrec del camp i que són les ONG’s petites les que l’organitzen amb la seva contribució. Carbonell va decidir marxar sola, sense el paraigües de cap ONG, només moguda per la voluntat d’ajudar totes aquelles persones que havien quedat bloquejades al camp de refugiats d’Idomeni. El periodista d’Olot Televisió Guido Cengiarotti es troba aquests dies al camp de refugiats. Descriu la situació a Idomeni com un polvorí on els refugiats resisteixen perquè no poden tornar enrere i la policia els demana diàriament que marxin a camps oficials, amb major atenció però també amb major control.

Fins fa poc, només alguns havien sentit a parlar d’Idomeni, una estació de tren de Grècia propera a la frontera amb Macedònia. El recorregut fins al cor d’Europa dels refugiats que fugen principalment de l’horror de Síria i d’Iraq han convertit Idomeni en un camp improvisat que acull milers de refugiats. El bloqueig instaurat per la Unió Europea per accedir a les rutes cap al cor del continent, ha deixat aquestes persones atrapades i sense destí.