Els municipis de la Garrotxa es beneficiaran de les noves ajudes per a l’abastiment d’aigua de la Generalitat

La Generalitat té previst destinar 30 milions d’euros en els propers dos anys per solucionar de manera definitiva el problema de l’abastiment d’aigua als municipis de menys de 10.000 habitants. Els 20 pobles de la Garrotxa es podran acollir a aquest pla, i els petits municipis, de menys de 500 habitants, seran els qui més se’n beneficiaran.


Amb aquest projecte es pretén acabar amb xarxes d’aigua potable que deixen molt a desitjar bé perquè són instal·lacions obsoletes, bé perquè registren episodis de contaminació. Amb aquesta inversió de 30 milions es vol donar cobertura a unes obres que aquests municipis, pel seu volum, no podrien assumir dins els pressupostos anuals. I com més petit sigui el municipi, més subvenció rebrà.

El Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull, ho va avançar ahir a la Xarxa, i va afegir que es tracta de resoldre definitivament aquest problema d’abastiment d’aigua no portant camions d’aigua, sinó fent obres definitives. Els recursos es transferiran directament a l’empresa contractada i no es demanarà als ajuntaments que avancin diners.

 

x