L’Ajuntament Olot fa públiques les preguntes de les consultes sobre el futur del correbou i la necessitat de la variant d’Olot

‘Olot ha de deixar d’organitzar correbous?’. Aquesta és la pregunta que farà l’Ajuntament d’Olot als ciutadans, a la consulta sobre la continuïtat del correbou la primera setmana de juny. Coincidint amb aquesta convocatòria, el consistori posa una segona qüestió a votació, amb la intenció de pressionar a les administracions amb el resultat que n’obtingui; la pregunta és: ‘Consideres la variant d’Olot una obra urgent i prioritària?’

Comença el compte enrere per a la consulta participativa sobre el futur del correbou a Olot. Entre els dies 1 i 7 de juny, els ciutadans estan convocats a pronunciar-se sobre la seva continuïtat. La pregunta escollida per a la consulta és: ‘Olot ha de deixar d’organitzar correbous?’ Malgrat que l’alcalde Josep Maria Corominas considera que és una pregunta clara i neta, els partidaris de suprimir l’acte hauran de votar si a deixar d’organitzar correbous, mentre que els que optin per la seva continuïtat han d’expressar que Olot no deixi d’organitzar-ne.

A la consulta hi haurà una segona pregunta, on l’equip de govern demana a la ciutadania si considera la variant d’Olot una obra urgent i prioritària, per tal de posar en evidència la seva necessitat. Tot i això, la pregunta sobre la variant obre la porta a renunciar la demanda, en cas que surti un resultat negatiu, encara que l’alcalde d’Olot no es planteja aquesta possibilitat.

El consistori demana als olotins que participin a la consulta: segons l’empresa coordinadora, en aquests processos acostuma a votar el 10% de la població. Josep Maria Corominas no es fixa un objectiu determinat, però té clar que una participació d’un 5% es podria considerar “un fracàs”.

La consulta s’iniciarà el proper dimecres 1 de juny, a partir de les 8 del matí, i durarà fins el dimarts 7 de juny a les 8 del vespre. Només es podrà votar per internet, a través del web www.olot.cat, on el visitant, que ha d’estar empadronat a Olot abans de l’1 de març d’aquest any i tenir més de 16 anys, veurà de seguida un banner on accedir per emetre el seu vot, mitjançant el DNI i la clau de pas que haurà arribat a cada ciutadà. Aquelles persones que no tinguin accés a internet o necessitin ajuda poden adreçar-se a emetre el seu vot a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament, a la Biblioteca Marian Vayreda, a l’Institut Municipal de Promoció de la Ciutat, a l’Institut Municipal d’Educació, al Consorci d’Acció Social de la Garrotxa i a l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa.

 

Notícies relacionades:
– La consulta sobre el Correbou d’Olot deixa tranquil al president de la Penya Taurina i perplex al director de la Fundació Fauna, que la veu ridícula
– La consulta del correbou serà de l’1 al 7 de juny i podran votar els majors de 16 anys