Les policies locals de Girona es queixen de problemes de coordinació amb el 112 i defensen l’ús de les pistoles elèctriques

L’Associació de Policies locals de la demarcació va presentar ahir la memòria anual dels cossos municipals de Girona. L’entitat es va queixar dels problemes de coordinació que hi ha amb el servei d’urgències 112, així com del debat sobre l’ús de les pistoles elèctriques, defensant-ne el seu ús.


L’Associació de Policies Locals de les comarques de Girona s’ha tornat a queixar dels problemes de coordinació que existeix entre el servei de trucades d’urgència 112 i les policies locals quan han de fer una actuació policial. L’associació ha reiterat novament el seu malestar per la situació actual durant la presentació de la memòria de les policies locals de les comarques de Girona. En l’actualitat hi ha vint-i-cinc cossos de policia local a la demarcació.

D’altra banda, consideren estèril el debat polític que s’ha obert a l’entorn de l’ús de les pistoles elèctriques i ha defensat el seu ús en circumstàncies que ho requereixin. Actualment, una cinquena part de les policies locals de la demarcació disposen de pistoles elèctriques i, segons han explicat des de l’associació, s’han fet servir en casos molt puntuals.

També han anunciat que volen seguir potenciant l’atenció a les persones víctimes de la violència de gènere o la medicació per la resolució de conflictes entre privats. L’any passat, les policies locals gironines varen atendre prop de 16.500 atestats i denúncies a l’àmbit penal, 700 més que l’any 2014 o varen fer 1.280 detencions, un centenar més que l’any 2014.