El trasllat del Laboratori Clínic de l’Hospital Trueta deixa pràcticament buides les sales d’espera d’Extraccions i Recepció de mostres dels Centres de Salut

Es trasllada el Laboratori Clínic de l’hospital Josep Trueta al parc hospitalari Martí Julià de Salt. La nova ubicació del laboratori serà una realitat d’aquí a tres setmanes. Tot plegat, enmig d’una polèmica entre el personal, que no hi està d’acord, i el propi centre, que creu que és la millor opció. Durant el trasllat, només s’atendran les analítiques urgents i les que estiguin programades i no es puguin aplaçar.

Des d’avui i fins el proper 23 de maig, els Centres d’Atenció Primària deixaran de fer analítiques rutinàries i no urgents. És la mesura que s’ha pres per fer efectiu el trasllat del Laboratori Clínic Territorial de l’hospital Josep Trueta al parc hospitalari Martí Julià de Salt. Un trasllat que arrenca pocs dies després que la Junta de Personal del centre demanés aturar-lo, manifestant el seu total desacord amb la reubicació i assegurant que representa una pèrdua de valor per a l’hospital. Per la seva banda, el centre manté que es tracta d’un canvi que contribuirà a millorar l’efectivitat de les proves. La nova ubicació assumirà la tasca que fins ara es feia al Trueta i a l’hospital Santa Caterina: es tracta d’un espai de 1.800 metres quadrats que està previst que atengui 700mil peticions i realitzi fins a 6 milions de proves l’any. Al llarg de tres setmanes, al Trueta es mantindrà un laboratori més petit per a les urgències, i el gruix de l’activitat quedarà concentrada en l’actual laboratori de l’Hospital de Santa Caterina, pel que s’habilitarà un servei de transport entre les dues ubicacions, amb una mitjana de 18 viatges diaris.