Els usuaris reclamen a l’Ajuntament accions urgents per millorar la circulació amb bicicleta dins de la ciutat d’Olot

Al llarg dels darrers anys s’ha debatut molt sobre fomentar l’ús de la bicicleta a Olot. Això sí, la ciutat segueix tenint moltes deficiències en aquest sentit. Massa trànsit, bicicarrils interromputs i falta de conscienciació per part de conductors respecte als ciclistes… i de ciclistes vers els vianants. OLOT TELEVISIÓ ha sortit al carrer i ha comprovat com, tot i el pla de millores que ha posat en marxa l’Ajuntament, els usuaris no estan satisfets amb el ritme del projecte i amb la situació actual de la ciutat en aquest aspecte.


El Pla de l’Ajuntament per fer d’Olot una ciutat més sostenible i conscienciada, entre d’altres, per l’ús de la bicicleta, està en marxa. Però les millores tarden en arribar. S’ha de reduir el trànsit de vehicles, conscienciar als conductors i, per suposat, també als usuaris de la bici, i s’ha de millorar el bicicarril, que en molts punts de la ciutat es veu interromput. De fet, molts usuaris han organitzat moviments ciutadans per reclamar aquestes millores, i de moment, expliquen, no han obtingut l’objectiu que n’esperaven.

Les millores de l’Ajuntament no es fan al ritme que voldrien els usuaris, i el cert és que perquè la capital de la Garrotxa esdevingui una ciutat conscienciada amb l’ús de la bici queda encara molt camí per recórrer, tal i com expliquen persones que saben molt bé del que parlen. Caldrà, doncs, posar fil a l’agulla, per a unes intencions que són mútues però que requereixen d’intervencions reals.

 

Notícies relacionades:
– L’equip de Govern d’Olot vol que el carril bici travessi la ciutat seguint el riu
– L’ANEGx organitza una bicicletada per reivindicar la unió dels carrils bici d’Olot