L’Ajuntament de Maià de Montcal demana modificar el text refós de la llei d’urbanisme i fer el projecte del Molí d’en Llorenç per fases

Davant la dificultat de l’Ajuntament de Maià de Montcal i els veïns d’abordar econòmicament la urbanització del Molí d’en Llorenç, el consistori ha demanat fer-la per fases. L’equip de govern municipal ha sol·licitat a la Generalitat modificar el text refós de la llei d’urbanisme per desenvolupar en un màxim de vuit anys la reparcel·lació i urbanització d’aquest barri de 179 parcel·les que gairebé no disposa de serveis.

El barri del Molí d’en Llorenç de Maià de Montcal va ser creat a la dècada dels 70 sense permisos, de manera irregular i sense gairebé cap servei. Les 179 parcel·les de què es composa el barri necessitaven d’una reparcel·lació i urbanització. El 2011, l’Ajuntament va iniciar els tràmits per aprovar els projectes pertinents, i així va fer-ho, per un pressupost que ascendia a 4 milions 600 mil euros. Cadascuna de les 72 persones empadronades i domiciliades al barri havien de contribuir a la urbanització amb una mitjana de 25.000 euros. El batlle del municipi, Joan Gainza, empatitzava ahir amb els veïns al programa l’Alcalde Respon d’Olot Televisió.

Fins a dia d’avui, la Generalitat tampoc no ha aportat una part molt important de la subvenció. Tot això va fer que el 2013 l’Ajuntament decidís ajornar els projectes de reparcel·lació i urbanització sense data, fins ara, que l’Ajuntament ha demanat modificar el text refós de la llei d’urbanisme. La sol·licitud està feta. L’Ajuntament de Maià de Montcal espera ara la resposta de la Generalitat.

 

Notícies relacionades:
-L’Ajuntament de Maià de Montcal ajorna sense data la urbanització del Molí d’en Llorenç

x