25 professionals de l’educació participen en un curs per prevenir i detectar el bullying

‘L’armari pels abrics’ és el títol del curs que s’ha impartit al a la Fundació d’Estudis Superiors. Aquest curs s’ha centrat en la detecció i la prevenció del bullying, posant especial importància en l’assetjament escolar per motius sexuals o de gènere.


Avui a Olot ha tingut lloc ‘L’armari pels abrics’, un curs centrat en detectar i prevenir el bullying. El curs s’ha impartit al llarg del matí a la Fundació d’Estudis Superiors i ha comptat amb la participació d’una vintena de professionals de l’educació.

L’Associació barcelonina Candela ha organitzat el taller principal del curs. En aquest, s’ha aprofundit en l’assetjament escolar per motius sexuals o de gènere, centrant-se especialment en el col·lectiu de lesbianes, gays, bisexuals i persones transgènere, conegut amb les sigles LGBT.

El curs ha estat organitzat pel Consorci d’Acció Social de la Garrotxa i el Museu dels Sants que anteriorment ja havien realitzat tallers i xerrades a tres centres educatius de la Garrotxa. ‘L’armari pels abrics’ posa èmfasi en com prevenir i detectar el bullying per raons de gènere. S’han tractat temes com els estereotips, els judicis sobre la diversitat sexual i de gènere i també s’ha donat eines als assistents per fer front a aquest tipus de bullying.

x