El llibre ‘Art a Olot durant la II República estudia els lligams entre l’art i els republicanismes durant aquest períodes

Ahir a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa es va presentar el llibre ‘Art a Olot durant la II República’ de l’historiador de l’art local Narcís Selles. El llibre estudia els lligams de l’art i els republicanismes durant aquest període.

La Segona República a Olot a nivell artístic va ser important per la creació d’infraestructures que van possibilitat la formació projecció dels autors locals. Es van crear l’escola superior del paisatge, es va potenciar l’escola menor que es va convertir en una escola d’arts i oficis, i també es va crear la sala d’exposicions Vayreda, totes elles ubicades a la caserna del Carme. En el període de la segona república també van destacar diversos artistes com els pintors Iu Pascual o Josep Pujol i també el cartellista Josep Maria Dou. Aquests són alguns dels punts que l’historiador d’art olotí Narcís Selles repassa en el llibre ‘Art a Olot durant la II República’, on es tracta el fenomen artístic d’aquest període no només des de l’estètica sinó també en relació amb els processos polítics, socials i culturals que s’hi van viure. L’obra, que es va presentar ahir a l’arxiu comarcal de la Garrotxa,  és el resultat de la Beca Ernest Lluc 2012 en l’àmbit d’humanitats i ciències socials que va rebre Selles.

El llibre s’ha editat conjuntament entre l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa i l’Institut Municipal de Cultura de la ciutat d’Olot i forma part de l’exposició homònima que es pot visitar al Museu de la Garrotxa fins el 22 de maig.

x