Una cinquantena de veïns preparen una proposta d’accions al Nucli Antic d’Olot que traslladaran a l’Ajuntament en unes setmanes

Diversos veïns del Nucli Antic han convocat la premsa a les 10 del matí a la plaça Campdenmàs, element visible del pla de barris que l’Ajuntament d’Olot va engegar fa anys. L’espai es va esponjar, però encara avui s’hi poden veure edificis degradats al costat d’altres que han estat arreglats. Una cinquantena de veïns porten setmanes reunint-se en grups de treball per presentar a l’Ajuntament una proposta sobre el barri vell. Lamenten que cap regidor ni cap tècnic no hagi assistit a les trobades que porten setmanes organitzant, i que no hi hagi més reunions que la trobada mensual que la regidora de barris i cooperació fa amb l’associació de veïns i propietaris del Nucli Antic. Reclamen que el consistori activi un pla integral per al Nucli Antic. Els veïns han convocat una concentració a la plaça Rector Ferrer, prevista per divendres a les 8 del vespre. En aquesta concentravció reclamaran una reacció profunda per part de l’Ajuntament sobre la situació del Nucli Antic d’Olot.

Aquest dilluns es compleixen 22 dies de l’esfondrament de part del teulat d’un pis del Nucli Antic d’Olot. L’incident va obligar a desallotjar 21 persones que encara no han tornat a casa. Les primeres previsions de l’Ajuntament s’han incomplert. Els treballs d’enderroc, lluny d’acabar a finals de setmana, continuen encara avui dilluns. Gran part de la façana de l’edifici afectat continua aixecada, el que fa pensar que els treballs podrien allargar-se setmanes.

Mentrestant, la majoria dels 21 veïns dels edificis de davant o confrontants a l’edifici afectat, continuen reallotjats des de fa 22 dies. La majoria d’ells, a l’Hostal de Sant Bernat, d’altres en residències de familiars o amics. Els responsables de les diferents àrees de l’Ajuntament que fan el seguiment diari de la situació, entre elles l’àrea d’urbanisme i el Consorci d’Acció Social, van convocar-los divendres per informar-los de la situació, de com avancen les obres, i respondre a les necessitats que els fan arribar. Per a alguns veïns del Nucli Antic, no hi ha prou amb aquesta acció. Reclamen a l’Ajuntament una reacció més profunda, consistent en l’activació d’un pla integral per al barri vell.