Èxit de participació a la demostració eqüestre de l’1 de maig amb més d’una vintena de genets

En el marc de la Fira de la Primavera, una de les activitats que es van fer a Olot va ser una exhibició eqüestre. Una vegada més la Plaça de Braus d’Olot va acollir aquest esdeveniment on s’hi van poder veure carrousels de ponis i cavalls, demostracions de diverses disciplines de doma, com ara d’alta escola, vaqueta, espanyola o natural i també un espectacle de dansa clàssica amb un cavall. Dissabte per la tarda, bona part dels genets, ponis i cavalls que van participar a la demostració van fer el darrer assaig a la Plaça de Braus.

La Jana fa cinc anys que va a classes d’equitació amb poni, la Laia, en fa tres i l’Anna un. Durant setmanes han estat assajant per a la demostració eqüestre que des de fa uns anys es fa cada primer de maig a la Plaça de Braus d’Olot. Elles mostren les seves habilitats dalt d’un poni, però també s’hi poden veure demostracions amb cavalls. És el cas de l’Àlex i la Núria.

Tot i així, assajar amb la plaça buida, no es mai igual que quan arriba el dia de l’actuació. I hores abans, els nervis estan a flor de pell. Les ganes i la il·lusió és el que importa però, i hi ha una cosa que no s’ha d’oblidar mai. A la pista s’ha de gaudir, sigui quina sigui la disciplina que s’exhibeixi.

Les demostracions eqüestres s’havien fet tradicionalment a Olot, però es van deixar de fer. Des de fa uns anys, Ponis de la Garrotxa i l’Hípica Pyrene van tornar a recuperar-les per tal que garrotxins i visitants puguin gaudir-les tal com es feia abans. Així doncs, cada 18 d’octubre i cada 1 de maig, la Plaça de Braus s’omple de gent, genets, ponis i cavalls en una demostració d’aquest tipus única a la ciutat i que, cinc anys després de la seva recuperació, ja està del tot consolidada.