La CUP Olot inicia una campanya per exigir que es posin a lloguer social els 270 pisos de bancs buits acreditats per la Generalitat

La CUP Olot ha iniciat una campanya per exigir que es posin a disposició del lloguer social els 270 pisos de bancs acreditats per la Generalitat com a pisos buits. Ho han fet amb l’edició de cartells i volants on apunten les dades de la necessitat d’habitatge social a la ciutat i la relació de pisos buits de grans tenidors que la Generalitat ha acreditat per posar a disposició de lloguer social a la ciutat. La campanya acabarà amb una moció que el grup municipal portarà a aprovació al ple municipal. La CUP considera que la política d’habitatge és absolutament errònia perquè posa el focus en petits propietaris i no té garantia d’èxit. Acusa els grups de l’equip de Govern, CiU i el PSC, de no complir amb les seves obligacions en matèria d’habitatge per por als bancs.


Des de l’aprovació de la cessió obligatòria de pisos de bancs buits per la Junta de Govern local, l’Ajuntament ha tramès de 3 a 4 requeriments per posar els pisos buits acreditats a disposició de famílies en risc d’exclusió residencial detectades pel Consorci d’Acció Social. El regidor d’Habitatge, Josep Berga, ha explicat a Olot Televisió que si els requeriments encara no s’han resolt, ha estat perquè la Generalitat encara no ha classificat els pisos buits, per establir un ordre de cessió, i perquè el Govern espanyol ha recorregut al Constitucional part de la llei de pobresa energètica i habitatge, que obligava als bancs i grans tenidors a oferir pisos buits per al lloguer social. En cap cas, explica Berga, no s’ha fet perquè l’Ajuntament d’Olot no hagi fet tots els passos.

El regidor d’Habitatge ha sortit al pas de les acusacions de la CUP, entre altres coses, desmentint la dada de les 1.397 gestions que, segons el grup de l’oposició, es van fer l’any passat a l’Oficina Local d’Habitatge sobre la necessitat d’habitatge social. Berga assegura que l’Ajuntament segueix fent passos per disposar d’habitatge social i, en aquest sentit, ha anunciat que dijous formalitzarà la compra de 28 pisos de Solvia per destinar a habitatge social.

 

Notícies relacionades:
– Les atencions a l’Oficina d’Habitatge d’Olot es van incrementar un 55% durant el 2015
– La Generalitat recaptarà l’impost sobre pisos habitatges buits propietat de bancs a partir de l’1 de març
– L’Ajuntament d’Olot ja ha iniciat una dotzena d’expedients per fer ús d’habitatges buits propietat de bancs