L’empresa Metalquimia dirigida pel besaluenc Josep Lagares crea la primera màquina dissenyada per fer ‘snacks’ de carn del món

L’empresa Metalquimia, dirigida pel garrotxí Josep Lagares, ha creat la primera màquina al món dissenyada per fer ‘snacks’ de carn. Fins ara no hi havia cap instal·lació al mercat que pogués elaborar aquest tipus d’aperitius. Metalquimia presentarà aquesta novetat a partir de dissabte a la fira internacional del sector carni a Frankfurt.


Xips de carn de gall d’indi, snacks de pollastre i fins i tot barretes de carn magre amb espècies i aromes. Són alguns dels productes resultants de la nova tecnologia que ha posat en marxa l’empresa Metalquimia, una línia de producció integral i automàtica que permet fer aperitius rics en proteïna i baixos en greixos, amb la carn com a element principal.

El sistema QDSnacks s’inicia amb la fabricació de la base del producte i, depenent de cada tipus d’aperitiu, se li aplica un tractament previ com la fermentació, la cocció o el procés d’assecat. La màquina començarà a comercialitzar-se l’any que ve. De moment, ja s’han interessat pel producte diferents processadors carnis i també fabricants d’snacks convencionals. Metalquimia presentarà aquesta nova tecnologia a partir d’aquest dissabte a l’IFFA, una fira internacional del sector carni a Frankfurt.