501 alumnes garrotxins de 6è de primària completen les proves de competències bàsiques

501 alumnes garrotxins han finalitzat avui les proves d’avaluació de 6è de primària, que han realitzat durant dos dies en 23 centres educatius de la comarca. Ahir es van avaluar els coneixements en llengua de catalana i matemàtiques. Avui han fet les proves de llengua castellana i llengua estrangera.

Els alumnes de l’últim curs de primària de l’Escola Pla de Dalt d’Olot, així com els d’arreu de Catalunya s’han examinat avui i ahir de les proves de competències bàsiques: aquests exàmens tenen la funció d’avaluar els coneixements adquirits pels joves al llarg de la seva etapa a l’escola. Les proves no requereixen una preparació d’estudi específica, perquè només volen assegurar que cada estudiant ha assumit els coneixements, i pugui continuar amb garanties la seva educació.

S’avaluen quatre matèries durant dos dies: català, castellà, llengua estrangera i matemàtiques. La comprensió lectora és fonamental per poder desenvolupar correctament els exàmens. Aquestes proves també serveixen per diagnosticar el nivell individual i col·lectiu dels alumnes de 6è de primària catalans.

x