Liciten les obres d’ampliació del servei d’urgències de l’Hospital Josep Trueta de Girona

El president del Col·legi de Metges de Girona, Josep Vilaplana, considera que la inversió en infraestructures prioritària a la demarcació és el nou Hospital Josep Trueta de Girona. Vilaplana considera que de tots els projectes que hi ha pendents a la demarcació el més urgent és tenir un hospital de referència més que no pas la construcció de la variant d’Olot i la Vall d’en Bas o el desdoblament de la línia R3 de Rodalies. Així ho ha expressat en una entrevista al programa ‘Pros i Contres’ d’OLOT TELEVISIÓ: “Jo soc de l’opinió que a la demarcació el que fa falta ara és un nou hospital de referència com el nou Hospital Josep Trueta, més que una autovia, més que una variant o noves línies fèrries”. Vilaplana ha afegit que creu que hi ha “molts i molts gironins” que estaran d’acord amb ell.


De fet, poc a poc es van fent millores en l’Hospital Josep Trueta. Si al març van entrar en funcionament les noves urgències de pediatria del centre hospitalari, fet que permetia ampliar el Servei d’Urgències convencional, aquesta setmana s’han licitat les obres que han de permetre fer més gran aquest servei, el d’urgències per a adults.

Dimecres van sortit a licitació pública les obres d’ampliació del servei d’urgències de l’Hospital Josep Trueta de Girona per un import de gairebé 3 milions 730mil euros. Aquests treballs permetran ampliar la superfície del servei, el qual es va posar en marxa ara fa 33 anys i al llarg d’aquest temps només s’hi ha fet dues reformes. Si actualment urgències disposa de 9 boxos amb una capacitat per a 13 pacients, amb l’ampliació es disposarà de 23 boxos, 8 dels quals es poden convertir en dobles en cas de necessitat. Els treballs d’ampliació, que podrien començar a finals d’any, s’allargaran durant dos anys, temps durant el que s’haurà de fer compatible l’assistència als pacients amb les obres.

 

Notícies relacionades:
– Entren en funcionament les noves urgències de pediatria de l’Hopsital Josep Trueta de Girona

x