Carles Fontfreda rep les Ales a la Cultura 2016 per una vida lligat al món de la música a Olot

Dissabte a la tarda Carles Fontfreda va rebre les Ales a la Cultura de l’any 2016, un reconeixement a la tasca que ha desenvolupat en l’àmbit cultural olotí. Fontfreda és especialment conegut per la seva feina en la música, en la qual s’ha mogut en tots els rols possibles.

La seva involucració històrica en el món de la música olotina, formant part de grups, organitzant concerts i en altres papers, han fet a Carles Fontfreda, mereixedor de les Ales a la Cultura 2016. Fontfreda les va rebre dissabte a la tarda a la sala La Carbonera, glossat prèviament per Ton Torné, el seu company d’escenaris amb el grup Xucu-pà, i visiblement emocionat.

La vinculació de Fontfreda amb la música va començar de ben jove, tot estudiant piano, però finalment es va decantar per la guitarra, apresa de forma autodidacta. Va fundar diversos grups, el més cèlebre dels quals, Xucu-pà, que encara aixeca passions: recentment se n’ha produït un documental i s’ha reeditat el seu primer treball. També ha col·laborat ocasionalment en la premsa local i ha tingut un gran paper com a organitzador de concerts: en un moment en què la música clàssica imperava, va ser un revulsiu. Va fer arribar a Olot la música més contemporània i va convertir així la capital garrotxina en ciutat de referència pels seus espectacles musicals.

 

Notícies relacionades:
– Carles Fontfreda rebrà les Ales de la Cultura 2016 en un acte que es celebrarà el dissabte 7 de maig