Un centenar de persones es manifesten per reivindicar un Barri Vell més viu i habitable

Aquest divendres al vespre un centenar de persones s’han concentrat a la plaça Rector Ferrer, davant l’església de Sant Esteve. Ho han fet per demanar un Barri Vell molt més viu i actiu. La zona, molt degradada, no passa pel seu millor moment, i els veïns volen millorar la situació.

Arran de l’esfondrament del teulat d’un edifici en runes que va obligar a desallotjar 21 persones, a Olot s’ha reobert el debat sobre l’estat del nucli antic. Per això també es va celebrar una concentració a la qual van assistir un centenar de persones per reivindicar a tots els agents implicats que es lluiti per fer-lo més habitable, actiu i agradable.

Més enllà de l’estat d’alguns edificis, que estan molt degradats, entre els veïns es parla d’una situació complexa, de convivència amb actituds incíviques, i per això també van reivindicar el seu dret a viure tranquils. Després de la concentració, van començar una marxa al llarg de tot el carrer Major i fins la plaça del Carme, per fer créixer la seva veu i a la vegada posar en valor el patrimoni d’un barri que Olot ha de recuperar per a tothom.
Notícies relacionades:
– Una cinquantena de veïns preparen una proposta d’accions al Nucli Antic d’Olot que traslladaran a l’Ajuntament en unes setmanes
– El primer ple municipal d’Olot sense la imatge del Rei se centra en la situació del Barri Vell
– Veïns i entitats del Nucli Antic d’Olot s’organitzen en grups de treball per proposar solucions a l’estat del barri