Carles Mir, veí del Nucli Antic d’Olot reallotjat: “Hem agafat por de viure aquí”

Els 21 veïns del Nucli Antic reallotjats continuen esperant el moment en què l’empresa encarregada dels treballs finalitzin l’enderroc, el risc finalitzi i l’Ajuntament pugui determinar la tornada de les famílies a la seva llar. L’esfondrament parcial de l’edifici situat entre els carrers Bonaire i Lliberata Ferrarons no ha estat l’únic incident dels últims mesos provocat pel deteriorament d’alguns habitatges del Nucli Antic. OLOT TELEVISIÓ ha acompanyat alguns dels 21 veïns reallotjats. Asseguren haver agafat por per seguir vivint al barri vell.

La Dolors, l’Anna i en Carles són tres dels afectats per l’ensorrament del teulat d’una casa en runes del nucli antic, ara ja fa més d’un mes. Els dos últims van sentir un fort terrabastall, van arribar els bombers, van marxar. En pocs moments estaven essent reallotjats, en el seu cas, a l’hostal Sant Bernat. 19 persones més també havien de deixar les seves cases. En tot moment agraeixen el tracte rebut des de l’ajuntament, en proporcionar-los un lloc on viure. Malgrat tot, també des del consistori es notificava que, segons informacions de l’empresa encarregada de l’enderroc, els veïns podrien tornar a casa pels volts del 22 d’abril.

La realitat ha estat molt diferent. Les obres han avançat lentament. Ara ja fa un mes que aquesta vintena d’olotins són fora de casa, i no tenen bones perspectives. Se’ls ha notificat que encara hauran de ser fora de casa dues setmanes pel cap baix. Mentrestant poden entrar a les seves vivendes cada dia de 7 a 8 acompanyats per un agent de la policia municipal. Més enllà d’això, la seva vida s’ha vist tallada. La Dolors treballa en un bar al costat de l’edifici enderrocat, del qual l’Anna i en Carles en són propietaris. El mal estat dels edificis, però, no és l’única preocupació dels que viuen al barri vell. Han de conviure amb l’incivisme, però també amb una barreja de sentiments: l’estima que senten pel seu barri acompanyada de la inseguretat de ser en un lloc molt degradat. Cada dia més veïns decideixen marxar del nucli antic per estar en zones més agradables. Tant ells com els reallotjats restants només esperen poder sortir d’aquest malson i refer la vida del dia a dia per tirar endavant.

 

Notícies relacionades:
– Un centenar de persones es manifesten per reivindicar un Barri Vell més viu i habitable
– Una cinquantena de veïns preparen una proposta d’accions al Nucli Antic d’Olot que traslladaran a l’Ajuntament en unes setmanes
– El primer ple municipal d’Olot sense la imatge del Rei se centra en la situació del Barri Vell

x