Olot en comú demana que es replantegi el projecte de la variant d’Olot i es faci d’un carril per banda

Olot en Comú demana que s’iniciï un debat públic sobre la variant d’Olot. El partit vol que es replantegi la dimensió del projecte per fer-lo més respectuós amb el territori i per això creu que la via hauria de ser d’un carril per banda. Creuen que si s’aplica el Pla de Mobilitat de la ciutat, disminuirà el transit de vehicles.

L’Ajuntament d’Olot ha tret a consulta ciutadana la necessitat de la variant i, en aquest context, Olot en Comú creu que és el moment de generar un debat transparent sobre la variant de la ciutat. Xavier Garcia, regidor del partit al consistori olotí afirma que aquest és un debat que encara no s’ha fet i consideren que és necessari i assegura que si l’ajuntament no l’impulsa ho faran ells juntament amb altres entitats.

El grup municipal és conscient que la variant és necessària però vol que es replantegi el projecte per tal que sigui més respectuós amb el territori i el medi ambient. I per aquest motiu demanen que la via sigui d’un sol carril per banda, tal com s’ha pactat a Les Preses. Olot en Comú creu que si s’aplica el Pla de Mobilitat de la ciutat, es fomenta el transport col·lectiu, l’ús de la bicicleta i el anar a peu es reduirà la intensitat de vehicles.

Més enllà d’aquest debat públic, el partit també demana que es creï una comissió participada per diferents actors per tal que es realitzi una mediació ambiental sobre la variant d’Olot.

 

Notícies relacionades:
– Acord perquè les variants d’Olot i la Vall d’en Bas es considerin com un únic projecte
– L’Ajuntament Olot fa públiques les preguntes de les consultes sobre el futur del correbou i la necessitat de la variant d’Olot
– El conseller Josep Rull afirma que el Departament de Territori i Sostenibilitat està buscant finançament per a la variant d’Olot