Quatre projectes garrotxins van ser distingits a la cerimònia dels premis Baldiri Reixac a l’excel·lència en l’escola catalana

Ahir a la nit es van entregar els trenta-vuitens premis Baldiri i Reixac, que reconeixen l’excel·lència d’escoles, mestres i alumnes de Catalunya. Els premis, valorats en més de 100 mil euros, estan destinats a l’estímul i al reconeixement de l’escola catalana i de qualitat. Quatre d’aquests guardons van acabar a la Garrotxa.


El president de la Generalitat Carles Puigdemont va encapçalar l’entrega de premis Baldiri i Reixac de la Fundació Carulla, destinats a reconèixer l’excel·lència en l’escola catalana. Els guardons van premiar a tres professors del país amb 4.000 euros per la seva tasca a millorar la qualitat educativa, entre ells una garrotxina: la professora olotina Marta Mallarach, que va elaborar per a l’Institut Bosc de la Coma el projecte ‘Infoxicació a la Xarxa’. Segons Mallarach, docents i pares tenen una gran responsabilitat envers els menors a l’hora de promoure la gestió de la informació que els hi arriba mitjançant les infografies i les xarxes socials.

La Garrotxa també ha rebut tres premis més, entre els 65 projectes premiats en la categoria d’alumnes: es tracta de ‘Pensem tots junts’, de l’Escola Sant Cristòfol de les Planes d’Hostoles, on els alumnes van elaborar diversos treballs com mots encreuats per endur-se’ls a casa i realitzar-los juntament amb els pares. També es va guardonar a cinc alumnes de quart d’ESO del Cor de Maria d’Olot, Xinying Lin, Turina Castañer, Irina Sadurní, Adrià Guix i Elena Rubió, pel treball ‘La teranyina catalana’: els estudiants van voler aproximar-se a la Catalunya a l’estranger a través dels casals catalans ubicats fora del país. Així mateix, un dels premis va recaure en el treball de recerca d’Alba Esparza, de l’Institut la Garrotxa, titulat ‘I tu…per què te’n vas?’, on defineix el perfil de joves de la Garrotxa que marxen a viure a l’estranger.

 

Notícies relacionades:
– Quatre centres educatius de la Garrotxa guanyen el Premi Baldiri Reixac