Cuina Volcànica i la cervesera artesana Poch’s de Castellfollit treuen una nova edició de la cervesa Volcànica, per maridar els plats dels restaurants

S’ha presentat a Castellfollit de la Roca una nova edició de la cervesa Volcànica, dissenyada especialment per maridar els plats del col·lectiu Cuina Volcànica. La beguda està feta a la cervesera artesana Poch’s de Castellfollit, i combina el llúpol amb un producte tant garrotxí com el fajol.


L’obrador de Cerveses artesanes Poch’s de Castellfollit de la Roca ha tret darrerament un nou producte de la seva factoria. Es tracta de la nova edició de la cervesa Volcànica, una beguda dissenyada especialment per al col·lectiu de restaurants Cuina Volcànica de la Garrotxa. El component més especial de la cervesa és la introducció del fajol en la seva elaboració, i l’objectiu és que es prengui per acompanyar els plats que ofereixen els restaurants als seus clients. Precisament, el component que fa que sigui una cervesa especial és la principal dificultat que presenta l’elaboració de la beguda. És difícil introduir el fajol en cerveses, però Poch’s ha trobat una bona combinació utilitzant el gra amb la seva aigua de basalt, el llevat d’ordi, el malt i el llúpol.

La cervesa es podrà degustar, només, als nou restaurants del col·lectiu Cuina Volcànica, així com a l’espai degustació de l’empresa Poch’s al mateix municipi de Castellfollit. De moment s’han fet 800 ampolles d’una cervesa que tarda cinc setmanes en elaborar-se, tot i que es preveu ampliar-ne la tirada.