Els promotors de la campanya a favor del Correbou d’Olot consideren confusa la pregunta plantejada per l’Ajuntament

El president de la Penya Taurina de la Garrotxa diu que la pregunta “Olot ha de deixar d’organitzar correbous?” no és “ni neta ni clara” perquè obliga als defensors a respondre “no” i als contraris a dir “sí”. Des de la campanya ‘Olot sense correbous‘ sí que la veuen clara. L’alcalde la defensa perquè, segons afirma, “respon al debat que hi ha al carrer”. La consulta popular sobre la continuïtat o no dels Correbous a Olot obrirà el període de votació el proper 1 de juny, però fins llavors, contraris i favorables a l’activitat faran campanya donant suporta una o altra resposta.


“Olot ha de deixar d’organitzar correbous?”. Aquesta és la pregunta a respondre en la consulta que determinarà si  es renova, o no, la concessió que té la penya taurina local per fer aquest acte. En resum, una consulta popular que pot acabar amb el Correbou a la ciutat o bé recolzar-ne la continuïtat. Es tracta de preguntar a la ciutadania, però sobre un tema que atrau en sí mateix molta polèmica, i en el fons, aquesta consulta no agrada ni a defensors ni a detractors del Correbous. I com en tota consulta popular, o en gairebé totes, el punt que crea divergències és la pregunta. És clara la pregunta en aquest cas?

El Correbous té 32 anys edicions d’història des que es va reiniciar el 1984, i sembla ser que enguany s’ha arribat al punt clau pel què en cada edició hi havia polèmica entre els qui defensen que es tracta d’un espectacle, de fet omplen les graderies any rere any, i els qui asseguren que es maltracta als animals i en volen defensar els seus drets. Cadascú amb els seus arguments haurà de defensar-ho fins al final i intentar que la gent els recolzi.

Si a la consulta popular, que se celebrarà de l’1 al 7 de juny amb votació per Internet, dictamina un Sí a l’abolició del Correbous, l’Ajuntament assegura que no el deixarà organitzar, tot i els dos anys de contracte que té la Penya Taurina per dur-lo a terme de manera legal. Des de l’organització asseguren que aniran fins al final jurídicament per tirar endavant aquests dos anys. Però també està clar que si surt el No, i es recolza als Correbous a Olot, aquesta activitat seguirà endavant com en les darreres tres dècades.

 

Notícies relacionades:
– L’Ajuntament Olot fa públiques les preguntes de les consultes sobre el futur del correbou i la necessitat de la variant d’Olot
– El conseller de Cultura, Santi Vila, veu positivament que es consulti als ciutadans sobre el correbou i demana que se’ls aporti la màxima informació
– La consulta sobre el Correbou d’Olot deixa tranquil al president de la Penya Taurina i perplex al director de la Fundació Fauna, que la veu ridícula
– La consulta del correbou serà de l’1 al 7 de juny i podran votar els majors de 16 anys