L’Ajuntament d’Olot treballa per posar a disposició del lloguer social els 28 pisos de Sant Miquel i tramita les ajudes al lloguer de la Generalitat

L’Ajuntament d’Olot està revisant l’estat dels 28 pisos adquirits conjuntament amb la Generalitat per posar-los a disposició del lloguer social al més aviat possible. Paral·lelament, redacta les bases que hauran de complir els sol·licitants. Per altra banda, l’Oficina d’Habitatge d’Olot ja tramita les sol·licituds de la convocatòria de subvencions al lloguer de la Generalitat.


L’Ajuntament d’Olot i la Generalitat ja han adquirit els 28 pisos del barri de Sant Miquel que es destinaran a lloguer social. L’objectiu ara és posar-los a disposició dels sol·licitants al més aviat possible. Les accions ara passen per dos fronts. El primer és la revisió dels immobles per tal que estiguin a punt per l’arribada dels nous residents. Paral·lelament, l’Ajuntament d’Olot està redactant les bases per poder accedir al lloguer social dels habitatges, unes bases per a les quals demanaran l’opinió de l’Associació de Veïns del barri de Sant Miquel. Les bases determinaran si l’accés als pisos de lloguer social es farà per sorteig o per puntuació. D’entrada, les sol·licituds estan obertes a tothom.

D’altra banda, el 15 d’abril es va obrir la convocatòria de subvencions per al pagament del lloguer de Generalitat. És el segon any que s’obren, després que el 2013 i el 2014 el Govern no va obrir convocatòria. L’Oficina d’Habitatge ja ha tramitat 179 revisions de l’ajuda i 190 nous sol·licitants per a aquest any. L’any passat es va concedir a 259 sol·licitants. La quantia de la subvenció és del 40% de l’import anual, sempre i quan el lloguer mensual no superi els 450 euros. El termini de presentació de noves sol·licituds per a aquest any finalitza el 15 de juny. Els ajuts de lloguer són la principal activitat de l’Oficina Local d’Habitatge. Durant el 2015, 4 de cada 10 gestions realitzades per l’Oficina Local d’Habitatge han estat per ajuts de lloguer. Durant el 2015, l’import total d’ajuts concedits de les gestions fetes per aquest concepte va ser de 665.600 euros.

 

Notícies relacionades:
– La consellera d’Habitatge Meritxell Borràs visita els 28 pisos comprats a Olot entre Generalitat i Ajuntament per a lloguer social
– La CUP Olot inicia una campanya per exigir que es posin a lloguer social els 270 pisos de bancs buits acreditats per la Generalitat