Els afectats de fibromiàlgia i fatiga crònica de la Garrotxa visiten setmanalment el bosc madur situat entre Olot i les Preses

Aquest dijous se celebra el Dia Mundial de la Fibromiàlgia. Any a any, diferents investigacions surten a la llum per millorar la qualitat de vida dels afectats per aquesta malaltia reumàtica. Fa un any i mig, un estudi va descobrir que passejar per boscos madurs disminueix significativament els símptomes de la fibromiàlgia i la fatiga crònica. La descoberta es va fer en un bosc situat entre Olot i les Preses i està millorant la qualitat de vida dels malalts garrotxins.


L’octubre del 2014, un estudi realitzat per professionals de l’Institut d’Assistència Sanitària i l’Hospital Trueta de Girona va revelar que passejar per aquest bosc madur, situat entre el barri de Bonavista d’Olot i el sector del Bosc de Tosca de les Preses, disminuïa els símptomes de la fibromiàlgia i la fatiga crònica. Des de llavors, l’Associació de Fatiga Crònica i Fibromiàlgia de la Garrotxa hi organitza passejades cada setmana. La convocatòria es fa els dimarts a 2/4 d’11. Els que passegen hi noten millores. L’associació està oberta a indicar la localització exacta d’aquest bosc centenari a tots aquells que ho vulguin saber. Només s’han d’adreçar a l’entitat per telèfon o per correu electrònic. El bosc es troba dins dels límits del Parc Natural. L’Associació de Fatiga Crònica i Fibromiàlgia ha demanat a l’ens que el senyalitzi per poder-hi passejar adequadament. L’entitat ja prepara la conferència amb motiu del Dia Internacional de la Fibromiàlgia. Serà el proper dissabte 21 de maig a 2/4 de 12 del matí al Casal Marià d’Olot. La pronunciarà el doctor Joaquim Fernández Solà, metge de l’Hospital Clínic de Barcelona i expert en Fibromiàlgia i en la síndrome de la fatiga crònica.

 

Notícies relacionades:
-Passejar per boscos madurs redueix significativament els símptomes de la fatiga crònica i la fibromiàlgia

x