La Fundació Fauna amb el suport d’altres entitats presenta una moció a l’Ajuntament d’Olot perquè els regidors es posicionin sobre el Correbou

La Fundació Fauna amb el suport d’altres entitats ha entrat una moció perquè sigui debatuda al ple de l’Ajuntament d’Olot del proper dijous. La moció demana que es doni suport a la campanya ‘Olot sense correbous’. Les entitats promotores volen que els regidors es posicionin sobre la celebració del Correbou a la ciutat.

Amb la voluntat d’avançar en l’àmbit dels drets dels animals, la Fundació Fauna ha entrat una moció a l’Ajuntament d’Olot que demana el suport a la campanya ‘Olot sense Correbous’ i el sí a la consulta que se celebrarà de l’1 al 7 de juny. L’objectiu de la moció, que compta amb el suport d’altres entitats de la ciutat, és que els representants polítics del consistori olotí es posicionin sobre el Correbou d’Olot, paral·lelament a la celebració de la consulta. La seva intenció és que la moció es debati i es porti a aprovació al ple del proper dijous.

La moció presentada també proposa que, en cas que el sí guanyi a la consulta, l’Ajuntament es comprometi a incloure al programa de les festes del Tura una activitat especial i alternativa al correbou destinada al jovent. També proposa que l’Ajuntament traslladi l’acord al Parlament de Catalunya, per tal d’eliminar la localitat d’Olot de la llista actualitzada de municipis on se celebren festes tradicionals amb bous. ‘Olot sense correbous’ inicia avui una campanya al Facebook on demana als ciutadans que es fotografiïn amb el cartell ‘Olot sense correbous. Jo voto sí’ i la difonguin a la xarxa social.

A l’alcalde li incomoda la moció

L’equip de govern ha llegit el contingut de la moció sobre el Correbou aquest matí durant la Junta de Portaveus. L’alcalde respecta la moció presentada per la Fundació Fauna amb el suport d’altres entitats, tot i que ha admès que li incomoda. Tot i que en un twitter personal, Josep Maria Corominas havia dit que votaria Sí Sí a la doble pregunta de la consulta, posicionant-se en contra del correbou i a favor de la urgència de la variant, ha explicat que la moció li incomoda pèrquè l’equip de govern havia plantejat consultar a la ciutadania abans de prendre cap posicionament.

 

Notícies relacionades:
– Els promotors de la campanya a favor del Correbou d’Olot consideren confusa la pregunta plantejada per l’Ajuntament
– L’Ajuntament Olot fa públiques les preguntes de les consultes sobre el futur del correbou i la necessitat de la variant d’Olot
– El conseller de Cultura, Santi Vila, veu positivament que es consulti als ciutadans sobre el correbou i demana que se’ls aporti la màxima informació

x