Salvem les Valls demana en un comunicat que les variants de Les Preses i Olot comptin amb un debat plural i transparent de tots els actors implicats

Salvem les Valls reclama en un comunicat un debat plural i transparent sobre la variant de Les Preses, amb tots els actors socials, científics i institucionals de la comarca, i on es tingui en compte la mobilitat sostenible. La plataforma alerta que l’adjudicació de trams per separat de les variants de les Preses i Olot aigualeix l’oposició i el debat sobre la seva funcionalitat, tal i com va passar a l’hora de construir l’eix Vic-Olot. A dia d’avui no hi ha un traçat definitiu de la via, a l’espera d’un consens que hauria d’arribar a finals d’any. Segons Salvem les Valls, s’ha de tenir en compte la dimensió de les dues noves carreteres en funció de les necessitats del territori, prioritzant la qualitat de l’aire, el transport col·lectiu i el respecte en la conservació dels valors naturals i agraris per sobre les infraestructures, i impedint que les variants es converteixin en autovies per al trànsit de llarg recorregut.

Notícies relacionades:
– Olot en comú demana que es replantegi el projecte de la variant d’Olot i es faci d’un carril per banda
– Acord perquè les variants d’Olot i la Vall d’en Bas es considerin com un únic projecte
– L’Ajuntament Olot fa públiques les preguntes de les consultes sobre el futur del correbou i la necessitat de la variant d’Olot