L’ocupació turística a la Garrotxa es preveu que arribi al 80% aquest llarg cap de setmana

L’ocupació turística en establiments de la Garrotxa per aquest cap de setmana llarg es preveu al voltant de 80%, segons les dades de Turisme Garrotxa. Aquest cap de setmana, confirma que quan s’acumulen tres o quatre dies de festa, la tendència dels visitants és passar-los a la nostra comarca.

La Garrotxa es consolida com una comarca atractiva per als visitants en totes les èpoques de l’any, però especialment quan hi ha tres o quatre dies festius seguits. Aquest proper cap de setmana, l’ocupació als establiments serà d’un 80% i les previsions de Turisme Garrotxa indiquen que l’estada dels visitants serà majoritàriament de tres nits. L’ocupació, però, canvia segons el tipus d’establiment. Els hotels i les pensions preveuen una ocupació del 70%, els apartaments i els càmpings, d’un 75%. Ja salta fins al 90% l’ocupació turística prevista per als turismes rurals, tot i que els establiments més ocupats seran les cases de colònies, amb un 95%.

Els visitants majoritàriament seran catalans, perquè a molts altres indrets d’Espanya han recuperat el pont de l’1 de maig en una data diferent. La majoria seran famílies i parelles, tot i que la comarca també rebrà alguns grups petits. A la Garrotxa s’hi trobaran activitats diferents a les habituals de l’1 de maig. Més enllà de les eines de Turisme Garrotxa, com Itinerànnia, GPS Garrotxa Plans amb Sensacions i el Garrotxa Cultour, també hi ha activitats que atrauran visitants: en són exemple les diverses festes de municipis garrotxins, com Sant Feliu de Pallerols, Castellfollit de la Roca o Riudaura, la Cursa pel Cor de la Fageda o l’Aplec de Sant Aniol d’Aguja.

És així com la Garrotxa continuarà consolidant-se com un destí turístic atractiu per als visitants que busquin una bona combinació de naturalesa i bones activitats per passar els dies de festa.