El Consell Comarcal aprova inicialment l’adequació del vas de l’abocador per millorar el tractament de lixiviats a través de la concessió a una empresa

Ahir el Consell Comarcal de la Garrotxa va celebrar el ple ordinari del mes de maig. A la sessió, es va avançar en dos projectes relacionats amb la gestió de residus de la comarca i es va donar suport unànime a la querella que es jutja a l’Argentina per l’afusellament de dos alcaldes garrotxins per part de la dictadura franquista.

El ple del Consell Comarcal va aprovar ahir inicialment el projecte d’adequació del vas de l’abocador de Beuda per millorar el tractament dels lixiviats, els residus líquids. L’actuació necessitarà d’una concessió, un fet que va motivar l’abstenció de la CUP en aquest punt.

El ple del Consell també va aprovar el nomenament dels membres de la comissió de seguiment del conveni de gestió de residus entre els Consells de la Garrotxa i del Pla de l’Estany. La comissió estarà formada pels presidents dels dos consells, els consellers comarcals responsables de les àrees de Medi Ambient, els gerents i dos representants polítics per part de cada consell comarcal. De la corporació garrotxina estaran representats consellers dels grups de Convergència, Esquerra i el PSC. La CUP se n’ha quedat fora. El grup va emetre un vot en contra que va qualificar de rotund.

A la sessió d’ahir, Esquerra va proposar una moció que finalment va ser presentada i aprovada unànimement per tots els grups, consistent a donar suport a la querella que es jutja a l’Argentina per l’afusellament de dos alcaldes garrotxins per part de la dictadura franquista, Pere Roura i Casamitjana, alcalde de Montagut i Oix, i Josep Calm i Aulinas, batlle de Sant Feliu de Pallerols. Al final del ple, els consellers van tenir unes paraules de comiat afectives per al fins aquesta setmana secretari del Consell Comarcal, Jordi Jové. El professional seguirà a la plantilla de la corporació, però a partir d’ara farà tasques de secretariat a quatre ajuntaments de la comarca.

 

Notícies relacionades:
– El Consell Comarcal aprova les comissions per la gestió de residus de Garrotxa i Pla de l’Estany
– El Consell Comarcal de la Garrotxa aprova la gestió dels residus conjunta amb el Pla de l’Estany amb l’abstenció d’ERC i la CUP
– Els consells comarcals de la Garrotxa i el Pla de l’Estany estableixen un acord per la gestió conjunta dels residus

x