Santi Vila dóna el seu suport a la conservació de la faràndula de Sant Feliu de Pallerols

El conseller de cultura de la Generalitat, Santi Vila, va visitar divendres Sant Feliu de Pallerols, on va exercir de pregoner de la festa major. Allà, en el seu paper institucional, també va mostrar el seu suport, sense concretar en mesures, al projecte de l’ajuntament, de fer el centre d’interpretació de la faràndula del poble.

Ja fa mesos que l’equip de govern de Sant Feliu de Pallerols ha deixat clara la seva aposta per la construcció del centre d’interpretació de la faràndula del poble. El conseller de Cultura, Santi Vila, va ser al poble per fer el pregó de festa major, però també va mostrar el seu suport a la preservació d’aquesta faràndula, tot i que de moment no hi ha mesures concretes establertes. Va manifestar també que en un moment com l’actual, de gran suport a la cultura popular, cal fer passos endavant per conservar-la, tal i com pretén l’ajuntament de Sant Feliu.

Vila va signar el llibre d’honor del municipi i va visitar el local on actualment està guardada la faràndula, l’antic local de l’Esbart Cultural de la Vall d’Hostoles. El projecte del centre d’interpretació pretén poder tenir les figures exposades, per dinamitzar i potenciar tant el turisme com la cultura del municipi a través d’aquests elements tan característics. Per això, des de Sant Feliu es reivindica aquesta obra, pressupostada en mig milió d’euros, així com el suport del departament de Cultura.

Els cavallets, els gegants i la mulassa de Sant Feliu són patrimoni cultural d’interès nacional i és del bestiari folklòric més rellevant de la Garrotxa i de Catalunya, per la seva llarga història i tradició, que es remunta al segle XVIII.

 

Notícies relacionades: 
– Joan Casas diu que Sant Feliu de Pallerols tindrà un Centre d’Interpretació Remença i de la Faràndula local després que Unió Democràtica ho inclogui en una esmena als pressupostos de l’estat

x