L’Observatori del Paisatge amplia la ‘Wikipedra’ fins a la Catalunya Nord

L’Observatori del Paisatge de Catalunya, amb seu a Olot, ha ampliat cap a la Catalunya Nord l’abast territorial de la Wikipedra, una enciclopèdia col·laborativa que recull les barraques i cabanes en pedra seca. D’aquesta manera, s’han afegit al projecte els 85 municipis que integren les mancomunitats Conflent-Canigó, Pirineus-Cerdanya i Capcir-Alt Conflent. L’ampliació de l’àmbit territorial de la Wikipedra s’emmarca en el Pla de paisatge transfronterer de la Cerdanya, que impulsa l’Observatori juntament amb l’Ajuntament de Llívia, el Consell Comarcal de la Cerdanya, la Comunitat de Municipis Pirineus-Cerdanya i el Parc natural regional dels Pirineus Catalans. El Pla constata la similitud del paisatge cerdà a ambdós costats de la frontera i parteix de la base que la seva gestió pot tenir un paper important en el desenvolupament territorial.

Notícies relacionades:
– La Wikipedra de l’Observatori del Paisatge agrupa més de 9.000 entrades de cabanyes de pedra seca de Catalunya

x