Amplien les condicions per aconseguir una reducció en la taxa d’escombraries d’Olot

S’amplien les condicions per poder accedir a la reducció de la taxa d’escombraries a Olot. L’Ajuntament ha incorporat diverses novetats aquest any, destinades sobretot a majors de 60 anys. Aquestes noves condicions no afectaran a les 400 famílies que avui dia reben la bonificació.


A partir d’aquest 2016, Olot amplia les condicions d’accés a la bonificació de la taxa d’escombraries. Les famílies en què tots els membres tinguin més de 60 anys i amb uns ingressos que no poden superar el Salari Mínim Interprofessional en un 95% d’aquest podran acollir-se a la reducció, quan abans el tant per cent fixat era del 75%. Això significa que les unitats familiars majors de 60 anys que no superin els 17.887 euros anuals es beneficiaran d’aquest canvi. També s’hi poden acollir famílies quan afrontin problemàtiques econòmiques i socials, encara que algun dels membres no superi els 60 anys. Les bases de la convocatòria també tenen en compte per primera vegada si un dels integrants de la família té un grau de discapacitat del 45% o més, o el grau de dependència II o III d’algun dels membres de la unitat.

Per la seva banda, les 400 famílies que actualment ja gaudeixen de la reducció no cal que presentin sol·licitud, a no ser que la seva situació econòmica i social hagi millorat. La bonificació de la taxa d’escombraries pot oscil·lar entre el 30 i el 95% de l’import total en funció del compliment dels condicionants. Per tal de poder accedir a aquesta reducció, cal presentar la documentació a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament fins el 15 de juny.

x