La Ruta de les Tapes del 2016 incorpora l’activitat ‘Carrotapa!’ per visitar en carro alguns dels establiments participants

La Ruta de les Tapes torna del 27 de maig al 26 de juny. Durant un mes, 22 establiments de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa oferiran una tapa i un quinto per 2,5 euros, un preu que es manté des que es va crear la ruta, ara fa sis anys. També es mantenen les formes habituals per participar a l’activitat, com el passaport de sis caselles que s’ha d’omplir per optar a un sorteig. Aquest any, l’associació ha volgut anar una mica més enllà i ha ideat nous concursos per tal de poder repartir més premis.

Després de sis anys des de la seva creació, la Ruta de les Tapes va sobre rodes. L’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa ha ideat dos nous concursos més enllà de les activitats consolidades. S’hi podrà participar a través de Facebook. Un d’aquests concursos és el que s’ha anomenat ‘Carrotapa!’, que dóna l’oportunitat de guanyar una ruta en carro pel centre d’Olot. Per participar-hi, s’haurà d’entrar a la pàgina rutatapesolot de Facebook i clicar m’agrada, comentar i compartir una publicació que sortirà durant la setmana del 20 al 29 de maig. Els guanyadors podran realitzar una passejada el divendres 3 de juny en un carro amb capacitat per a 12 persones. La ruta sortirà a 2/4 de 8 del vespre de la Plaça Clarà i durarà una hora, fins a la Plaça del Conill. Durant el recorregut, els guanyadors s’aturaran en sis establiments participants a la ruta, prendran la tapa i podran omplir tot un passaport. El segon concurs que es pot fer a través de Facebook consisteix a etiquetar i comentar amb quina persona es voldria anar de tapes. Cada setmana se sortejaran quatre àpats per a dues persones.

Per la resta, el funcionament de la Ruta de les Tapes és el mateix de cada any. Es tracta de prendre sis tapes, omplir les sis caselles del passaport i dipositar-lo a l’úrna de l’establiment per participar al sorteig. Aquest any el premi és una estada per a dues persones a l’Arcada de Fares de Sant Ferriol, complementat amb activitats del GPS, el Garrotxa Plans amb Sensacions, per conèixer la Garrotxa a través d’activitats com passejades en burro o en bicicleta. El passaport també serveix per votar la Millor Tapa Popular de l’edició. També se seguirà distingint la Millor Tapa del Jurat, un reconeixement que es donarà a conèixer durant el Tapòdrom, l’activitat on es poden tastar les tapes de la ruta fins a esgotar existències. Aquest any el Tapòdrom se celebrarà el divendres 27 de maig a la Sala el Torín, de les 7 de la tarda a 2/4 de 10 de la nit. La idea és fer-hi la primera tapa i després continuar la ruta pels bars i restaurants d’Olot. S’hi podran veure totes les tapes que aquest any formen part de la ruta. Se’n prepararan més d’un miler. Durant la vetllada, hi actuarà Esther Granja per amenitzar el Tapòdrom a ritme de jazz, swing i blues. També s’hi sortejarà un àpat per a dues persones en un restaurant de Cuina Volcànica. El Mag Nani també muntarà un taller/actuació de màgia per als més petits. Es tracta d’un taller gratuït per a nens i nenes a partir de 5 anys on, a través d’uns trucs de màgia, aprendran a menjar de manera saludable.

 

Notícies relacionades
– Les creacions de l’Hostal del Sol i el bar L’Oficina, guanyadores de la Ruta de les Tapes 2015
– El Tapòdrom dóna el tret de sortida a la 5a edició de la Ruta de les Tapes d’Olot, organitzada per l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa

 

x