29.068 olotins estan cridats a votar a la consulta del Correbou i la Variant a través d’Internet

L’Ajuntament d’Olot ha presentat avui el dispositiu de la consulta que durarà set dies, de l’1 al 7 de juny, sobre la continuïtat del Correbou i la urgència de la variant. L’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas ha demanat la màxima participació per decidir sobre dos temes que considera transcendents per a la ciutat.


La informació sobre la consulta popular de la primera setmana de juny a Olot ja es pot visitar a la pàgina web de l’Ajuntament. Les preguntes, conegudes per tothom, demanaran si Olot ha de deixar d’organitzar correbous i la variant s’ha de considerar una obra urgent i prioritària. L’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, ha volgut destacar que la pregunta sobre la variant no demana en cap cas quines característiques ha de tenir la via.

29.068 olotins i olotines que podran votar. Aquests són els que hauran complert 16 anys abans de l’1 de juny i estaran empadronats a la ciutat abans de l’1 de març. Les votacions s’emetran de forma telemàtica. La votació es podrà fer indicant el número de DNI i escrivint una contrasenya que l’Ajuntament està enviant a totes les llars olotines. La consulta es fa a través de l’empresa Muneval, que garanteix la màxima seguretat en el procés.

L’alcalde ha demanat la votació massiva dels olotins a la consulta, per tal de mostrar el nivell de participació de què és capaç la ciutat. Les votacions seran permeses fins el 7 de juny a les vuit del vespre. Llavors, immediatament, es coneixerà el resultat provisional de la consulta, que es comprovarà i ratificarà per donar a conèixer ràpidament el resultat final.

 

Notícies relacionades:
– L’Alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, interpreta el burofax de la Federació d’Entitats Taurines com un intent de crispació per por a la resposta
– La Federació d’Entitats Taurines de Catalunya adverteix l’alcalde d’Olot que emprendrà accions judicials si continua endavant amb la consulta
– La Fundació Fauna amb el suport d’altres entitats presenta una moció a l’Ajuntament d’Olot perquè els regidors es posicionin sobre el Correbou

x