Un centenar d’escolars olotins participen en la segona edició de la Jornada d’Atletisme amb cadira de rodes organitzada pel grup MIFAS Garrotxa

Un centenar d’alumnes de l’Escola Malagrida i Morrot d’Olot han participat aquest matí a la Jornada d’Atletisme amb cadires de rodes organitzada pel grup MIFAS Garrotxa amb la col·laboració de l’Institut Municial d’Esports i Lleure d’Olot. Els escolars han experimentat en primera persona què suposa patir una discapacitat física o visual.

Un cursa i un eslàlom amb cadira de rodes, jugar a boccia i el futbol adaptat per a disminuïts visuals. Són les quatre proves que el centenar d’alumnes de sisè de primària de les escoles Malagrida i Morrot d’Olot han fet aquest matí a l’estadi d’atletisme de la capital garrotxina. L’objectiu de l’activitat era conscienciar els escolars de les dificultats que tenen les persones que pateixen disminucions. De manera amena i practicant esport, han experimentat de primera mà les dificultats de moure’s amb cadira de rodes o de no poder-hi veure. Tot plegat, els serveix per ser més conscients dels obstacles i barreres arquitectòniques que les persones amb discapacitats físiques han de superar dia a dia.

Enguany era el segon any que s’organitzava aquesta activitat, que ha repetit l’èxit de la passada edició. Demà, a les cinc de la tarda i per seguir conscienciant a la població, però en aquest cas adulta, es durà a temen un eslàlom amb cadira de rodes a la Plaça Major d’Olot.

 

Notícies relacionades:
– MIFAS Garrotxa celebra demà i dissabte unes jornades per conscienciar infants, ciutadans i comerciants de les dificultats de mobilitat dels discapacitats físics
– 80 alumnes participen a la Jornada d’Esport Adaptat organitzada per MIFAS i l’Institut Municipal d’Esports i Lleure