L’alcalde de les Preses explica que la Generalitat té previst construir les rotondes de la travessera a principis del 2017

Ahir, l’alcalde de les Preses, Pere Vila, va ser al programa L’Alcalde Respon d’OLOT TELEVISIÓ i va donar dues informacions rellevants pels que fa als projectes de mobilitat que afecten al municipi que representa i els que es troben més propers. Va explicar la previsió que la Generalitat té en referència a la construcció de les dues rotondes de la travessera, i va donar detalls sobre com presentaran públicament el disseny del traçat de la variant.


Fa uns dies, la Generalitat anunciava la inversió d’un milió d’euros en la construcció de les dues rotondes que han de descongestionar la travessera de les Preses i fins i tot la licitació de la redacció del projecte constructiu d’una d’elles, la de la banda més propera als túnels de Bracons. El compromís del Govern durant l’anterior mandat va ser el de construir-les durant el present any. Ahir l’alcalde de les Preses, Pere Vila, va explicat a Olot Televisió que la Generalitat deixarà definits els projectes el 2016, però deixarà la seva construcció per més endavant.

En resposta a la coordinadora d’entitats Salvem les Valls, que demanava un debat plural per a la variant que ha d’enllaçar els túnels de Bracons amb la variant d’Olot, Pere Vila ha anunciat que en pocs dies els diferents tècnics es reuniran amb l’objectiu de dibuixar un traçat, respectuós amb la mobilitat sostenible, que serà presentat als veïns i les entitats. La voluntat és tenir el traçat definit a finals d’any.

El traçat de la variant es definirà després d’un acord signat entre els alcaldes d’Olot, la Vall d’en Bas i les Preses, que reclama l’execució de la via i la seva consideració com una peça més de la infraestructura única que demanen per connectar la C-37 amb Olot o, fins i tot, amb l’enllaç de l’AP-7.

 

Notícies relacionades:
– Acord perquè les variants d’Olot i la Vall d’en Bas es considerin com un únic projecte
– Liciten els projectes de construcció de dos giratoris a les Preses per descongestionar el trànsit de la travessera
– La Generalitat es reunirà a l’abril amb els alcaldes de les Preses i la Vall d’en Bas per concretar el projecte de les rotondes a la travessera