La plataforma Constituïm presenta el seu avantprojecte de Constitució catalana a Can Trincheria

La plataforma Constituïm va presentar el seu avantprojecte de Constitució a Can Trincheria. Les institucions que van promoure la presentació van ser Òmnium Garrotxa, l’ANC de la Garrotxa i Estelada 2014, i Ecofòrum Garrotxa. La proposta constitucional va ser prèviament presentada el dia 11 de maig davant la presidenta del Parlament, Carme Forcadell.

La plataforma Constituïm va presentar el seu avantprojecte constitucional català. El text és un conglomerat de propostes de Constitució prèvies, la de l’equip del jutge Santiago Vidal, la del grup Constitucio.cat liderada per Oriol Vidal i l’elaborada pel grup de l’enginyer Joan Fonollosa. Segons els impulsors de l’avantprojecte, el fonament legislatiu del nou estat català és la Constitució de Catalunya.

La ciutadania també ha aportat el seu granet de sorra, concretament més de 3000 persones hi han dit la seva a través de la xarxa. Alguns dels punts que recull aquest esborrany són per exemple, l’oficialitat del català i l’aranès, un estatus jurídic especial per al castellà i un sistema presidencialista, similar al model nord-americà, en el qual el president de la Generalitat seria el cap de l’executiu i el cap d’Estat a la vegada.

x