Les Escoles Verdes d’Olot retiren la planta invasiva del creixen a la Moixina i permeten recuperar la libèl·lula blava

El treball de les Escoles Verdes permet recuperar algunes de les espècies autòctones dels paratges de la Moixina. Avui, prop de 140 alumnes garrotxins han participat en la retirada de créixens dels rierols, una espècie que està modificant l’hàbitat de l’espai.


Les quatre Escoles Verdes d’Olot, l’Escola Pia, el Volcà Bisaroques i els instituts Garrotxa i Bosc de la Coma, han clausurat el curs de conscienciació mediambiental amb una acció als paratges de la Moixina. Fins a 140 joves han retirat els créixens dels aiguamoixos; una planta invasiva que està modificant l’hàbitat de l’espai. L’aparició dels créixens afecta sobretot a diferents espècies de libèl·lula i al cardamino olotensis, una planta concreta de la zona. Afortunadament, el treball continuat de les escoles verdes ha permès reinstaurar part de la població autòctona, i que determinen la bona qualitat ambiental de la Moixina. Des de fa tres anys, l’espai ha recuperat a la meitat de la població de libèl·lula blava. Es preveu que si es manté aquest ritme, en cinc anys s’haurà recuperat l’espècie per complet.

Durant el curs, les Escoles Verdes han fet diverses campanyes d’acció i sensibilització mediambiental amb tota la comunitat educativa. La retirada dels créixens s’ha fet amb la supervisió dels tècnics del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, amb la col·laboració de l’Institut Municipal d’Educació i Joventut d’Olot.